Juho kirjoitti blogissaan, että huonosti menneen pelin loppuhetkillä hänellä oli ns. naksahtanut päässä, ja hän oli taklannut vastustajaa viiden minuutin jäähyn edestä. Suhteellisen törkeä temppu siis, jos arvon lukijalle salibandyn jäähyt eivät ole tuttuja. On tietysti helppo näin kentän ulkopuolelta sanoa ja miettiä, että eihän tuollaista tietenkään kannata tehdä. On kuitenkin täysin eri asia olla itse siellä kentällä, "peliaggressiot" päällä. Kamppailutilanteessa elimistö erittää hormoneja ja silloin ihmismieli ei vaan toimi samalla tavalla. Sama koskee myös muita tiukkoja paikkoja, adrenaliini tosiaankin on elimistön "taistele tai pakene"-mömmö.

Itse olen onneksi välttynyt noilta vintin pimenemisiltä; kaksi ja puoli kautta olen salibandyä divaritasolla tahkonnut, ja vain yhden jäähyn olen saanut. Silloin työnsin vastustajan laidan yli, kun tuskastuin hänen taitavaan pallonkäsittelyyn. Tyhmää, mutta sillä hetkellä se tuntui todella järkevältä ratkaisulta. Näin ollen ymmärrän Juhon jäähyn, vaikkei semmoista tietenkään kannata tehdä.

22793.jpg

Kuva on YleX-cupin finaalista, jossa Nymanin Sami (musta 13) joutuu tyylipuhtaan lantiotaklauksen uhriksi. Mukkelis makkelis vaan ja kentän reunukset tuusan nuuskaksi.