Viisi vuotta sitten opiskeluja aloittaessa se tuntui todella kaukaiselta ajatukselta. Vielä vuosi sitten se ei tuntunut mitenkään erityisen ajankohtaiselta, mutta nyt se todellakin kolkuttelee oven takana, nimittäin diplomityö. 2.1. maanantaina kello 9.30 aloitan työskentelyn FinnONTO-nimisessä projektissa tutkimusapulaisena tarkoituksena tutkia jotain semanttiseen webiin liittyvää ongelmaa ja samalla tehdä siitä se diplomityö. Sitten Antista tulisi DI.

Itse ongelma elikäs aihe on vielä hieman auki, eikä siitä sen enempää. Muutenkin luulen, että aion tässä blogissa lähinnä kirjoittaa työn tekemisestä ja tuntemuksista yleisellä tasolla; en usko semanttisen webin koukeroiden kiinnostavan niin montaa lukijaa. Toinen syy on se, että olen allekirjoittanut salassapitosopimuksen.

Tämän blogin piti aluksi olla vain diplomityöblogi, mutta koska tuntui siltä, että muistakin aiheista voisi kirjoittaa, päätin siirtyä tänne vuodatus piste nettiin, jonne voi luoda eri luokituksia kirjoituksilleen. Saara kysyi mitä miljoonalaatikko tarkoittaa. No, se on kai vain synonyymi "Yleinen"-kategorialle.

Miltä nyt sitten tuntuu? No, ei vielä oikein miltään. Vähän tietysti jännittää ja arveluttaa. Osaanko minä? Joskus välillä tulee sellaisia ajatuksia, että jotenkin olen tännekin asti päässyt "huijaamalla", tuurilla mummotin TKK:lle sisään ja kurssitkin olen jotenkin onnistunut keplottelemaan läpi. Milloin ne huomaavat, etten oikeasti osaakaan mitään? Mutta kuten sanoin, nämä nyt eivät mitään päällimmäisiä ajatuksia ole.

22872.jpg

Päivän kuvassa pipareita. Piparit eivät selittelyjä kaipaa. Piparit kaipaavat glögiä.