Kops pohtii blogissaan, mikä tekee ihmisen onnelliseksi. Tuo kirjoitus tuli mieleen, kun tiskatessani koin pienen onnenhetken siitä, että kohta alkoi salibandypeli televisiosta ja tiesin, että katselen sitä kohta mukavasti sohvalla iso kahvikuppi kädessä. Minusta onnellisuus koostuu ehdottomasti pienistä kivoista hetkistä: vanukaspurkin kanteen ei ole tarttunut vanukasta, suodatinpussit loppuu, mutta sitten muistaa hätävarapiilon, kaapista löytyy suklaapatukka (täysin hypoteettinen tilanne tässä taloudessa), löytää levyhyllyltä jonkun jo unohtamansa levyn ja niin edelleen.

Arvelen, että ne ihmiset, jotka pitävät itseään onnellisina, kokevat paljon tällaisia pieniä onnen hetkiä ja osaavat arvostaa niitä. Itse koen tällä hetkellä olevani kohtalaisen onnellinen, joskin ainahan sitä välillä on alakulon kausia.

Jos pienet asiat tuovat onnea elämään, niin tuntuu, että jos jokin asia tuo onnettomuutta, niin se on jokin iso pitkäkestoinen asia: huoli tulevaisuudesta, koulustressi, läheisen kuolema, kaupasta on Ehrmann-maitorahka loppu ja niin edelleen. Toki myös isot ja pitkäkestoisemmat asiat tuovat onnellisuutta, mutta jos saa kärjistää, niin väittäisin että onnellisuutta tuovat pääosin pienet, onnettomuutta isot asiat.

Päivän kameralaukkuvinkki

Vinkki kaikille kameralaukkua hankkiville: Lowepro-laukut ovat noin 10 euroa edullisempia Stockmannilla kuin Verkkokaupassa. Minulle tämä oli pienoinen yllätys, jotenkin sitä kuvittelee Stokkan olevan ökyporvarikauppa ja Verkkokaupan "aina halpa". Näin ei näytä olevan, joten kannattaa tehdä hintavertailua!