Tänään tunsin oloni tärkeäksi, kun ensi viikon keskiviikolle kalenterissa on jopa kolme merkintää, joista yksi on tosin illalla olevaa Club Magentaa varten. (Olipas ovela mainos.) Olen nimittäin menossa juttelemaan Kysy kirjastonhoitajalta -palvelun käyttäjien kanssa, jotta saisin vähän näkemystä mitä mieltä he ovat palvelusta. Koska olen opiskellut pikkaisen käytettävyyttä, aion kutsua näitä jutustelutilaisuuksia puolistrukturoiduiksi teemahaastatteluiksi. Näin tehdään tiedettä!

hintikka_punkari.jpgKolmas keskiviikon kolmesta tapahtumasta on diplomityöseminaari, johon toissapäivänä ensimmäistä kertaa osallistuin. Tuo seminaari ei ole minulle mitenkään pakollinen, mutta ajattelin, että siitä saisi jonkinlaista ryhtiä työn tekemistä varten... ensimmäisestä tapaamisesta jäi ainakin ihan positiivinen fiilis. Ensi viikolla pitäisi esitellä jonkun muun diplomityö ja haastatella tekijää työn kulusta ja sen aikana heränneistä mietteistä.

Diplomityön suhteen on ihan hyvä fiilis, tosin juuri tuossa Arin kanssa vitsailtiin, että ei se pomoa yleensä kovin paljon lämmitä, jos on positiivisia ajatuksia, kyllä ne kai jotenkin pitäisi saada kanavoitua konkreettiseksi työksikin. :) Tällä hetkellä olen tekemässä ohjelmaa siihen, että kun kirjastonhoitaja vastaa hänelle tulleisiin kysymyksiin, niin hänen ei itse tarvitse keksiä vastaukseen liittyviä asiasanoja, vaan ohjelma ehdottaa hänelle niitä kirjoitetun vastauksen perusteella. Ainakin alustavissa keskusteluissa tämä on tuntunut toivotulta ominaisuudelta, ja ensitestien perusteella ohjelmanpätkä toimii oikein hyvin.

Eilen käytiin katsomassa Oilers-Gunners salibandy-välierää, ja aikamoinen jännitysnäytelmä siitä tulikin. Kolmanteen erään lähdettäessä tilanne oli vielä 2-5, mutta niin vaan Oilers tuli tasoihin, ja sitten vielä jatkoajalla äkkikuolemamaali alivoimalla. Tuollaista jännittävää salibandyä on kyllä ilo katsoa, sen kunniaksi vielä toinen säbäaiheinen kuva:

saba_aloitus.jpg

Huomenna Esport Nightiin viettämään tervehenkinen perjantai-ilta!