Armeijan aikoihin viitisen vuotta sitten painoin 12 kiloa vähemmän kuin mitä nyt painan. Niin se paino vaan pikkuhiljaa on hivuttatunut ylöspäin. Suosikki-itsepetokseni on "lihasta se vain on", kun kyllähän tässä on tullut urheiltua ja käytyä salilla. Koska tällä hetkellä olen about yhtä vahva kuin 12 kiloa sitten, niin jotain taitaa tuossa järkeilyssä mättää. :) Kummasti tuosta vyötäröltä saa paremmin otteen kuin viitisen vuotta sitten...

Näin ollen laadittiin tuossa erään ystäväni kanssa hieman ruokavaliota, jolla olisi tarkoitus tiputtaa vähän painoa alaspäin. Ruokavaliota voisi kuvailla eräänlaisena lite-Atkinsina, ruuat ovat kyllä proteiinipainotteisia, mutta hiilihydraattipitoiset ruuat eivät ole mikään mörkö. Tonnikala, raejuusto, jauheliha, tomaattimurska, maitorahka, kananmunat, suolapähkinät. Näillä ja sillä, ettei kouluruualla oteta 10 perunaa lähdetään liikkeelle.

Vaikka tästä blogista ei mitään laihdutusblogia tule, niin ajattelin laittaa tuohon sivupalkkiin jonkunlaisen painonseurantalaatikon, ihan ryhmäpaineen takia. Vai onkohan ryhmäpaine ihan oikea termi tuohon... no, tiedätte kuitenkin mistä puhun. :) Sitä ennen pitäisi ostaa jonkinlainen digitaalinen vaaka, tuolla Ikean parin euron romulla ei kyllä tee yhtikäs mitään.

Päivän reseptivinkki kaikille, jotka haluavat terveellisen ja hyvänmakuisen (oikeasti maistuu ihan pirtelöltä!) välipalan: otetaan puolen litran muki, ja laitetaan sinne purkki Ehrmann-maitorahkaa (tai mikä rahka nyt eniten itseä miellyttää). Loppumuki täytetään Valion mansikkakeitolla, ja sekoitetaan sauvasekoittimella tai lusikalla. Pirtelön kiinteyttä voi säädellä mansikkakeiton määrällä. Namia! Mukaan voisi kai laittaa myös pakastemansikoita tms, mutta tämä vaatisi kyllä sen sauvasekoittimen, jota minulla ei ole.

saba.jpg

Kävin tänään harjoittelemassa urheilukuvausta salibandypelissä, ja melkoisen vaikeaa se kyllä oli. Eipä minulla mitään urheilukuvaajan objektiivia kyllä olekaan, joten seliseli vaan. :)